Széchenyi 2020 program keretében nyert támogatások

Széchenyi 2020 program keretében európai uniós támogatás segítségével megvalósult beruhazások.


CNC megmunkáló központ beszerzés támogatás 2018-ban

A Mobilia SH Stúdió Kft. nagylóci telephelyén 1 db Morbidelli Author M100 CNC megmunkáló központot vásárolt meg a Széchenyi 2020 program keretében elnyert 15 millió forintos vissza nem térítendő támogatás segítségével.

A társaság vezetője Gál-Bíró Péter 1997-ben egyéni vállalkozókét kezdte meg a tevékenységét, 2009-ben az egyéni vállalkozást átalakította egyszemélyes Kft.-vé, és a mai napig ebben a formában működik. A társaság fő tevékenysége a 3101’08 TEÁOR számú irodabútor gyártása, mely keretein belül egyedi megrendelésre, üzletberendezéseket gyárt.

A társaság fejlesztési célja a jelenlegi gyártási eljárásának olyan jelentős méretű újítása, amely megfelelő minőségű termékek előállítását és a gyártás átfutási idejének csökkentését teszi lehetővé. A társaság olyan piaci rést tölt be a hazai piacon, aminek következtében jelentős piaci potenciállal rendelkezik, és ez folyamatosan növekvő megrendelés állományt biztosít számára.

Ennek keretében a vállalkozás beszerzett egy Morbidelli Author M100 CNC megmunkáló központot, aminek köszönhetően, képes egyedi jellegű bútorok és belső építészeti elemek széria és egyedi gyártására. A fejlesztés keretében megvásárlásra került CNC megmunkáló központ nagyobb darabszámú bútoralkatrész feldolgozására képes, aminek köszönhetően egyrészt gyorsul a termelési folyamat, ami növeli a társaság termelékenységét, másrészt a pontos beállításoknak köszönhetően jelentően javul az anyagfelhasználás. Ezzel csökken a technológiából eredő hulladék mennyisége, vagyis csökkenthetőek az anyagköltségek. A társaságnál a CNC megmunkáló központnak köszönhetően nagymértékben megnő az előállított termékek minősége, aminek köszönhetően a társaság teljesíteni tudjamegnövekedett számú megrendeléseit, amivel növelni tudja a piaci részesedését és a gazdasági stabilitását.

A pályázat keretében beszerzett berendezés korszerű, az európai minőségi követelményeknek megfelelő berendezés.

A fejlesztés során beszerzett gépet azonnal hasznosításba vette a társaság, ezért a fejlesztés befejezését követően, azonnal integrálódott a vállalkozás napi működésébe. A társaság megfelelő szakmai és szervezeti háttérrel rendelkezik a fejlesztés során beszerzett eszköz működtetéséhez, valamint a fejlesztés során közvetlenül és közvetett módon létrejövő eredmények fenntartásához.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg, a 15 millió forint európai uniós támogatás segítségével.

A projektről bővebb információt a www.mobilia.hu oldalon olvashatnak.

További információ kérhető:
Gál-Bíró Péter Sándor
Elérhetőségeink: telefonszámunk: + 36 (20) 317-4323, e-mail címünk: galbiro@gmail.com
A projekt azonosítószáma: GINOP-2.1.8-17-2017-00208
Befejezés időpontja: 2018.09.28.; Támogatás aránya: 48,6%
A támogatás összege: 15 000 000,- Ft


II. Gépbeszerzés támogatás 2016-ban

A Mobilia SH Stúdió Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. nagylóci telephelyén 4 új berendezést egy lapszabász gépet, egy kombinált gyalugépet, egy élzáró automatát ás egy elszívó berendezést vásárolt meg a Széchenyi 2020 program keretében elnyert közel 21 millió forintos támogatás segítségével.

A társaság 1997-ben alakult egyéni vállalkozóként, majd Kft.-vé alakult át. A társaság rendelkezik Gödöllőn egy telephellyel, de a megrendelésinek köszönhetően új telephelyet alakított ki a támogatás köszönhetően Nagylócon.

Fejlesztésünk célja volt a technológiai fejlesztés és a versenyképességünk javítása a nagyobb hozzáadott érték tartalmú termékek gyártása. A társaságunk a beszerzett berendezések segítségével magas minőségű termékeinek termelését érte el, így megőrizi versenyképességét a piacon.
A jelenlegi fejlesztés során a társaság a versenyképesség fenntartása, valamint a piaci igények magas szintű kielégítése érdekében 4 új gépet szerzett be és helyezett üzembe,

  • 1 db Brandt SCM Olimpic K 360 “TER1” egyoldalas élzáró automatát,
  • 1 db SCM FS 41 ELITE S kombinált gyalugépet,
  • 1 db SCM SI400 EP CLASS lapszabászgépet,
  • valamint 1 db Alfarimini Gamma 4 mobil elszívó berendezést.

A berendezésekkel a egyedi üzletberendezések gyártási tevékenységüket tették hatékonyabbá.

A fejlesztés során beszerzett gépeket azonnal hasznosításba vettük, ezért a fejlesztés befejezését követően, azonnal integrálódott a társaságunk napi működésébe. A társaságunk megfelelő szakmai és szervezeti háttérrel rendelkezik a fejlesztés során beszerzett eszközök működtetéséhez, valamint a fejlesztés során közvetlenül és közvetett módon létrejövő eredmények fenntartásához.

A fejlesztés hatására 5 % árbevétel növekedést és 5 % energia megtakarítást vár el, és a termelési volumen növekedését is. A kapacitásbővítéssel a számítógépes irányításnak köszönhetően az emberi hiba tényező csökken, így a selejtek száma is, mely hatékonyabb, gyorsabb alapanyag felhasználása mellett a költségeket is csökkenti.

A projekt megvalósítása során beszerzett eszközök hozzájárulnak, hogy a társaság a piaci szignifikáns szereplője legyen, ezáltal növekszik értékesítésünk modernizációja. A projekt megvalósítása hozzásegítette a társaságot versenyképességének javításához és a bevételeinek növeléséhez. A projekt során megvásárolt eszközök a minőségi technológiát testesítik meg, és mindenben megfelel az Európai Unió által támasztott szigorú biztonsági előírásoknak.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg, a 20,77 millió forint európai uniós támogatás segítségével.

További információ kérhető:
Gál-Bíró Péter
Elérhetőségeink: telefonszámunk:06 (20) 317 4323, e-mail címünk: galbiro@gmail.com
A projekt azonosítószáma: GINOP-1.2.2-15-2015-01026
Befejezés időpontja: 2016.09.27; Támogatás aránya: 70 %

szechenyi_2020_logo_fekvo_color_RGB-01